Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Παρουσίαση της 5ης εκδήλωσης για την διάσωση των δημοτικών μας τραγουδιών στον Γρύλλο (Μούντριζα) Ηλείας

Εν όψει της 7ης εκδήλωσης για την διάσωση και καταγραφή των παραδοσιακών και αυθεντικών δημοτικών μας τραγουδιών, που θα πραγματοποιηθεί στην Αμαλιάδα το ερχόμενο Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012, σας παρουσιάζουμε την 5η εκδήλωση που έγινε πριν δύο χρόνια, στις 27 Φεβρουαρίου 2010 στο χωριό Γρύλλος (Μούντριζα), του π. δήμου Σκιλλούντος. Ακουστήκαν και καταγράφηκαν εκεί, πολλά παλιά και ιδίως ξεχασμένα Ηλειακά τραγούδια, άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Συμμετείχαν κάτοικοι από τα χωριά, Νέδα (Μπέρεκλα) Μεσσηνίας, Πέτρα (Δέλγα) Μεσσηνίας, Μυρώνεια (Μπάρτζελη), Μηλέα (Σκλήβα), Τσίπιανα, Ανδρώνι, Φολόη (Γιάρμαινα), Αμαλιάδα, Χόβολη, Γρύλλος και Τριπόταμα. Παρευρέθησαν επίσης και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο κ . Βασίλης Παπαντώνης πρώην δήμαρχος Λασιώνος, ο πρώην διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ κ. Γεώργιος Δούκας, η πρώην πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Ο ΜΟΡΙΑΣ» κ. Μαρία Στεργιώτη, και ο χοροδιδάσκαλος στο Λύκειο Ελληνίδων Πύργου, δήμου Ζαχάρως και δήμου Κυπαρισσίας Κώστας Τζανέτος. Ακόμη συμμετείχαν νέοι, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής κάτω των τριάντα ετών, οι οποίοι με την παρουσία αλλά και με τα ωραία παραδοσιακά τραγούδια τους, έδωσαν θετικά μηνύματα ότι το δημοτικό τραγούδι στην ύπαιθρο είναι ακόμη ζωντανό και θα εξακολουθεί ν 'ακούγεται.

Τα τραγούδια ήσαν επιτραπέζια (της τάβλας) και της παρέας, χωρίς την συνοδεία μουσικών οργάνων και ηλεκτρονικής υποστήριξης.

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates