Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Πράγραμμα Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης του δρυοδάσους Φολόης

-Home

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, με μεγάλη επιτυχία, το διήμερο σεμινάριο που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης για τους τοπικούς εθελοντές του Προγράμματος Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης του δρυοδάσους της Φολόης, που διεξάγεται με την ευγενική χορηγία της Mercedes-Benz.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των εθελοντών σχετικά με τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση και η αρχή της εκπαίδευσής τους, ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στη διαφύλαξη του δρυοδάσους της Φολόης, με τη μοναδική οικολογική, αισθητική και πολιτιστική αξία.

Ιδιαίτερη τιμή για την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, τους εθελοντές και όλους τους κατοίκους, αποτέλεσε η παρουσία και συμμετοχή, ως εισηγητή, του κυρίου Γεωργίου Χατζηγεωργίου, πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, που ετέθη, ως εθελοντής, επικεφαλής του Κυπριακού κλιμακίου που επιχείρησε στην περιοχή της Φολόης κατά τις πυρκαγιές του 2007 και συνέβαλε στη διάσωσή του.

Τη γνώση και την εμπειρία τους μετέφεραν επίσης με τις εισηγήσεις τους ο Δρ. Γεώργιος Καρέτσος, Αναπληρωτής Ερευνητής του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικών Ερευνών, ο κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωπος του Τομέα Σώματος Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Πυραγός κ. Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας και ο κ. Γεώργιος Τασιός, εκπρόσωπος των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών του Δήμου Βύρωνα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται για την παρουσία τους στον Δασάρχη Πύργου, κ. Διονύσιο Θωμόπουλο και στους Αντιδημάρχους κ. Βασίλειο Παπαντώνη και Πέτρο Γιαννακόπουλο, καθώς και ο κ. Δημήτρης Πατέλης Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης, παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Φολοητών «Ο Κένταυρος» κ. Αντρέας Χρονόπουλος. Οι διαχειριστές του Προγράμματος και η τοπική ομάδα εθελοντών βασίζονται στη συνδρομή τους για την ενεργό υποστήριξη αυτής της προσπάθειας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σεραφείμ Χατζησκάκης

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Νίκης 20, 105 57 Αθήνα

Τηλ. 210 32 24 944

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates