Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

ΙΠΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΗΝΕΙΑ 2015

Τους δεύτερους ιππικούς αγώνες των περίφημων Πηνειώτικων γιοργαλίδικων αλόγων  (άλογα με ειδική περπατησιά που ήταν έμφυτη μόνον σε  μια φυλή στα ονομαστά Πηνειώτικα άλογα), διοργάνωσε στην Πηνεία και συγκεκριμένα στο δ.δ. Σιμόπουλο, στην φάρμα Πολυζωγόπουλου ο Ιππικός σύλλογος Αμαλιάδας – Πηνείας “H ΑΜΑΛΙΑ”, αναβίωσε το παλιό έθιμο των ιππικών αγώνων που διεξάγονταν κατά την αρχαιότητα και συνεχίστηκε επί τουρκοκρατίας μέχρι και την δεκαετία του ’70.

Τα τελευταία χρόνια διεξάγονταν κάθε χρονιά στις 29 Αυγούστου στην μεγάλη εμποροζωοπανήγυρη του Γενή- Τζαμί και στις 23 Σεπτέμβρη στον χώρο της τοποθεσίας Βάραγγα της Ωλένης. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και φέτος για δεύτερη χρονιά έφθασαν γύρω στα σαράντα άλογα με τους αναβάτες τους. Τα άλογα που συμμετείχαν χωρίσθηκαν σε δυο αγωνιστικές κατηγορίες, αρσενικά και θηλυκά, ενώ οι τρεις πρώτοι νικητές των δύο κατηγοριών προκρίθηκαν στους τελικούς. Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την βράβευση των νικητών, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια.

  Τους αγώνες πλήθος κατοίκων της Πηνείας και της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ αυτών παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαυρίκος, ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, η πρόεδρος του Ιππικού συλλόγου Ανδραβίδας “ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ” κα. Αλεξάνδρα Αλτούνη και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

  Αν και η οργάνωση εκ μέρους των υπευθύνων ήταν ελλιπής και ολίγον πρόχειρη,  όμως η αξιέπαινη προσπάθεια της αναβίωσης αναπληρεί και θεραπεύει τα ασθενή σημεία της. Ευελπιστούμε κάθε χρόνο να γίνεται πιο συντονισμένη, πιο καλλίτερη και να έχει περισσότερες συμμετοχές, αν είναι δυνατόν μόνον με άλογα γιοργαλίδικα της Πηνειώτικης φυλής.

Ηλίας Τουτούνης www.antroni.gr2015

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates