Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Γεωργία Κότσαλη (Λίντα) 1940-2017

Έφυγε χθες Τετάρτη 27.09.2017 η Γεωργία Κότσαλη (Χήρα) του Βασιλείου που γεννήθηκε πριν 77 χρόνια στο Αντρώνι.
Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 16.00 στη γενέτειρά της.
Στα παιδιά της Δημήτρη, Διαμάντω, Μαρία, Άννα, Γιάννη και σε όλους τους συγγενείς της εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.
Ευχαριστούμε τον φίλο Γιώργο Μαρκόπουλο από την Γιάρμενα για την αναγγελία της είδησης.
Η Λίντα (έτσι την έλεγαν όλοι) χαρακτηριστική φιγούρα ιδιορρύθμου ατόμου, έφυγε σχετικά νωρίς.
Σκληραγωγημένη γυναίκα, όλη μέρα στα ζωντανά και τα χωράφια της. Έφτανε σούρουπο στο χωριό με το τράστο στον ώμο. Ήταν η ώρα που γύριζε σπίτι της μετά από μια ολόκληρη μέρα δουλειάς στη Λίμνα. Είχε μεγάλη φαμίλια και έπρεπε να την ζήσει.
Μετά το θάνατο του μπάρμπα Βασίλη έγινε άντρας και γυναίκα μαζί για να ολοκληρώσει την αποκατάσταση των παιδιών της. Στην Αθήνα όπου είχαν εγκατασταθεί τα παιδιά, αρνούνταν κατηγορηματικά να πάει. Ήταν άνθρωπος του χωριού. Την έπνιγε η κλεισούρα έλεγε. Πιστή στο καθήκον της, έστελνε συνέχεια δέματα με τα απαραίτητα καλούδια στα παιδιά της.
Η μοίρα της επιφύλαξε άσχημο φινάλε. Έπασχε από αλτσχάϊμερ και μάλιστα σε προχωρημένη μορφή. Η άλλοτε δυνατή γυναίκα καθηλώθηκε και το τελευταίο διάστημα υπέφερε πολύ.

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates