Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Πρωτομαγιά στην Κάπελη 2011

Με σύμμαχο τον καλό καιρό χιλιάδες εκδρομείς από τα αστικά κέντρα του Πύργου, της Αμαλιάδας, της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, γιόρτασαν τον ερχομό της Άνοιξης, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο δασικής αναψυχής, «πικ-νικ» της Μπουκοβίνας, στην εθνική οδό 111.

 

Η γιορτή της Πρωτομαγιάς ήταν η πρώτη μεγάλη εκδήλωση, το πρώτο «Gran test» της νέας δημοτικής αρχής του διευρυμένου δήμου αρχαίας Ολυμπίας.

 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς αφού ευχαρίστησε για την παρουσία των παρευρισκομένων, μιλώντας για το διαχρονικό νόημα της Παγκόσμιας Ημέρας της Πρωτομαγιάς τόνισε μεταξύ άλλων:

«...η πρωτομαγιά έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως γιορτή των εργαζομένων και ημέρα διεκδίκησης και εργατικών αγώνων...»

Αναφερθείς στην σημερινή οικονομική κρίση ο δήμαρχος τόνισε:

«Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει την πατρίδα μας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους αλλά και το σύνολο του λαού. Βιώνουμε μια οικονομική κρίση που έχει επιπτώσεις σε όλες τις τάξεις του λαού, με απώλεια αρκετών κεκτημένων, για τα οποία έγιναν αγώνες δεκαετιών.

Ο λαός μας έχει αποδείξει πως ενωμένοι, με πίστη αλλά και αγωνιστικότητα, θα ξεπεράσει με επιτυχία τη δύσκολη αυτή περίοδο. Και όπως λέει ο ποιητής Κώστας Βάρναλης, από την κρίση

«δεν θα βγούμε ένας – ένας

όλοι μαζί και μοναχός κανένας».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριελάμβανε ερμηνεία τραγουδιών από τον τραγουδιστή Τάκη Κωνσταντακόπουλο ο οποίος ερμήνευσε μεταξύ άλλων τον «Επιτάφιο» και τα «18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας» του Γιάννη Ρίτσου κτλ . Το μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την ερμηνεία παραδοσιακών τραγουδιών, πλαισιωμένο από το χορευτικό του Συλλόγου Φίλων χορού «Ελλήνων χορός».

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος, οι βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης και Τάκης Αντωνακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων από την ευρύτερη περιοχή.

Συγχαρητήρια στην νέα δημοτική αρχή του διευρυμένου δήμου αρχαίας Ολυμπίας και σε όλους τους συντελεστές που δούλεψαν για τη διατήρηση της πολύ μεγάλης και καθιερωμένης γιορτής του τόπου μας.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των τοπικών φορέων, στην διασταύρωση προς το Κούμανι, στο δάσος Άμπουλα στο Βασιλάκι και στην Αύρα της Νεράιδας.

 

 

 

Α/Α Άρθρου: 603
Κατάσταση Δημοσιευμένο/α
Εμφανίσεις 7208
Αναθεωρημένο 8 Φορές
Δημιουργήθηκε Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 23:10
Τροποποιήθηκε Τετάρτη, 04 Μάιος 2011 23:57

Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates