Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Απάντηση του δασαρχείου Αμαλιάδος στο σύλλογο "Ωλονός"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

http://3.bp.blogspot.com/_QoaioUKrmz8/TH0O6xp4jlI/AAAAAAAAAVI/tNKGKPDPWkA/s1600/0,,001.jpg

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ               

Αμαλιάδα 4.2.2011

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ -ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

  Αριθμ.Πρωτ 8626/360

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

Δ Α Σ Α Ρ Χ Ε Ι Ο Α Μ Α Λ Ι Α Δ Α Σ

Τμήμα : Διοίκησης & Διαχείρισης Δασών

Ταχ. Δ/νση : Αρχ. Ηλιδας 43                             

  ΠΡΟΣ : Σύλλογο Προστασίας της Φύσης
και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς,

Ερυμάνθου - Φολόης ο ¨ Ωλονός ¨

Πληροφορίες : Τζουανοπούλου Μαρθα

Fax. :26220-28461                                                                             

Τηλ. :26220-38164

Τ.Κ. :272 00                                                                                                  

  ΚΟΙΝ: Δ/νση Δασών Ηλείας

 Αλφειού 42   272 00 Πύργος

ΘΕΜΑ : Διερεύνηση δημοσιεύματος σχετικά

με παράνομη υλοτομία στην Κάπελη

ΣΧΕΤ. :

Απαντώντας στο από 28.1.2011 αναρτημένο στο διαδίκτυο δημοσίευμα σχετικό με την παράνομη υλοτομία δρυοδένδρων πλησίον του Χώρου Δασικής Αναψυχής της Αγίας Τριάδας του δάσους της Κάπελης- Φολόης και μετά από αυτοψία αρμοδίων υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας που διενεργήθηκε την 3.2.2011 σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:

1. Το εμφανιζόμενο στην φωτογραφία πρέμνο προέρχεται από υλοτομία ξερού ,λόγω κεραυνού, δρυοδένδρου, που ήταν σε γνώση της Υπηρεσία μας και που είχε διατεθεί για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής με βάσει το άρθρο 177 Ν.Δ.86/69 ατελώς και άνευ αδείας .Πλήρη στοιχεία του προσώπου που είναι μόνιμος κάτοικος Αγίας Τριάδας στον οποίο διατέθηκαν τα καυσόξυλα είναι στην διάθεση σας .

2. Από τον ενδελεχή έλεγχο σε όλη την περιοχή του χώρου Αναψυχής και πέριξ αυτού δεν διαπιστώθηκαν παράνομες υλοτομίες δρυόδενδρων εκτός από την πρόσφατη υλοτομία ενός ξερού (πέραν της πενταετίας) πρέμνου δρυός ύψους δύο περίπου μέτρων. Τα καυσόξυλα που συλλέχθηκαν από άγνωστο στην υπηρεσία μας άτομο εκτιμώνται σε 100 κιλά περίπου θεωρούμε δε ότι, λόγω της μικρής ποσότητας τους, δεν μπορεί να αποτέλεσαν αντικείμενο εμπορίας αλλά πιθανόν χρησιμοποιήθηκαν από κάτοικο της περιοχής για ατομική του χρήση.

3. Τέλος η αναφορά σας για έξαρση της παράνομης υλοτομίας στο δρυοδάσος της Φολόης – Κάπελης και σε ότι σχετίζεται με την στην περιοχή ευθύνης της Υπηρεσία μας, η οποία προστατεύει ένα μικρό σχετικά τμήμα αυτού που δεν ξεπερνά το 20% του θεωρούμε ότι αδικεί την Υπηρεσία μας η οποία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της ( μειωμένο προσωπικό και μέσα, μη λειτουργία της κατά της μη εργάσιμες ημέρες και ώρες) προσπαθεί και έχει πετύχει την ελαχιστοποίηση των δασικών παραβάσεων στην συγκεκριμένη περιοχή .

Στην διάθεση σας για την παροχή οποιασδήποτε πρόσθετης πληροφορίας

                                                               Μ ε   Ε κ τ ί μ η σ η

                                                    Ο Προϊστάμενος Δασαρχείου

                                                                Αμαλιάδας

                                                     Λυκούργος Πολυχρονόπουλος

                                                       Δασολόγος με Α' βαθμό

 

 

 

Συλλόγοs Προστασίας Της Φύσης                                              5- Φεβρουαρίου -2011.

και της Πολιτιστικής Κληρονομίας                                                 Αριθ.Πρωτ.:3

Ερυμάνθου – Φολόης ΄΄ ΩΛΟΝΟΣ΄΄

Έδρα: Λαμπεία (Δίβρη)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ύστερα από προηγηθέν δημοσίευμα στην ιστοσελίδα www.antroni.gr με τίτλο: «Αφιερώνουμε με θλίψη!», επικοινώνησαν με μέλη του Δ.Σ. Ωλονός o κ. Δ. Ντίνος, ο κ. Λ. Ντέλης και ο κ. Κορμπάκης, όλοι κάτοικοι της περιοχής και μας διαβεβαίωσαν ότι τα κομμένα δέντρα που αναφερόταν το εν λόγο δημοσίευμα, ήταν ξερά και παραχωρήθηκαν νόμιμα από το Δασαρχείο Αμαλιάδας, σε κάτοικο του διευρυμένου δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Παράλληλα επικοινώνησε μαζί μας για τον ίδιο λόγο, ο υπεύθυνος δασοφύλακας κ. Γ. Δούλος, η τεχνολόγος δασοπόνος του δασαρχείου Αμαλιάδος κ. Μ. Τζουανοπούλου, και ο δασάρχης Αμαλιάδος κ. Λ. Πολυχρονόπουλος.

Εκτιμούμε την ευαισθητοποίηση και την άμεση κινητοποίηση των εμπλεκομένων υπηρεσιών και ιδιαίτερα του Δασαρχείου Αμαλιάδος.

Τα μέλη του συλλόγου ''Ωλονός'', που περιπολούσαν στην περιοχή και εντόπισαν την παράβαση, δεν είχαν την τεχνογνωσία και εμπειρία ώστε να διακρίνουν, αν πράγματι τα κομμένα δένδρα ήσαν χλωρά, ημίχλωρα ή και ξερά. Στο μέλλον για να μην υπάρχουν τέτοιου είδους ενδοιασμοί, θα προηγείται η ανάλογη δειγματοληψία.

Ο Σύλλογός μας, σύμφωνα και με το καταστατικό του, έχει δεσμευτεί ότι, κατά χρονικά διαστήματα θα περιπολεί στο δρυοδάσος της Φολόης και όταν εντοπίζει τυχόν ανθρώπινες παραβάσεις ή παρεμβάσεις στο προστατευόμενο φυσικό μας περιβάλλον, θα καταγράφει, θα φωτογραφίζει και στην συνέχεια θα καταγγέλλει στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και παράλληλα θα δημοσιεύει τα γεγονότα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο:

1. Τουτούνης Ηλίας Πρόεδρος

2. Παπαντωνόπουλος Κώστας Αντιπρόεδρος

3. Χρονόπουλος Ανδρέας Αντιπρόεδρος

4. Σιάκκουλης Νικόλαος Γραμματέας

5. Αθανασοπουλος Ανδρέας Ταμίας

6. Μαρκόπουλος Γεώργιος Υπεύθυνος Τύπου

7. Ροϊδουλα Αντωνοπούλου Μέλος


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates