Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

Σύσκεψη με την συμμετοχή του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά και των αιρετών από την δημοτική ενότητα Λασιώνος , πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Πανόπουλο.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα προβλήματα της ορεινής περιοχής και ο τρόπος αντιμετώπισής τους από την δημοτική αρχή. Αρχικά οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Παπαντώνης , Γιάννης Πανούτσος και Γιάννης Μαρτζάκλης καθώς και οι πρόεδροι των χωριών που πρώην δήμου Λασιώνος , επί μακρών έθεσαν υπ΄ όψει του δημάρχου τα γενικότερα θέματα της περιοχής. Στην συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε σε ζητήματα που αφορούν ξεχωριστά κάθε οικισμό.

 

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν από τους αιρετούς ήταν η συνέχιση του έργου της συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας, ο ηλεκτροφωτισμός ποιμνιοστασίων και οικισμών, η ύδρευση αγροικιών και η άρδευση ποτιστικών εκτάσεων, η αξιοποίηση των θρησκευτικών μνημείων κτλ . Τέλος τέθηκαν «οι δυσκολίες της περιοχής λόγω του ορεινού χαρακτήρα που έχουν ως χαρακτηριστικό τους γνώρισμα τους μακρύς χειμώνες με τις ανάλογες συνέπιες σε σύγκριση με των πιο πεδινών περιοχών».

Εκ μέρους του δημάρχου εκφράστηκε «η θέληση και η δέσμευση της δημοτικής αρχής για την ισομερή και ισότιμη παρέμβαση του δήμου προς τις τέσσερεις δημοτικές ενότητες παίρνοντας πάντα υπ΄ όψει τις αντικειμενικές συνθήκες τις κάθε περιοχής».

Ακόμα ο Θύμιος Κοτζιάς τόνισε ότι «παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από την οικονομική κρίση, πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών με όποια μέσα διαθέτουμε ως δήμος. Για το σκοπό αυτό προσπαθούμε να ξεπεράσουμε και τις δυσκολίες που έχει το μεταβατικό στάδιο προς την εφαρμογή του Καλλικράτη αλλά της οικονομικής στενότητας των νέων δήμων, με την οργάνωση των υπηρεσιών και την αξιοποίηση όλου του εμψύχου υλικού του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας».

Η σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ολοκληρώθηκε την υπόσχεση της επανάληψης αλλά και της «ανοιχτής γραμμής» των τοπικών αιρετών με την δημοτική αρχή.

Γιώργος Μαρκόπουλος.

 Εμείς λέμε λόγια-λόγια-λόγια ή αν θέλετε "και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε". Εξακολουθείτε και μας μιλάτε για ισομερή και ισότιμη παρέμβαση του δήμου προς τις τέσσερεις δημοτικές ενότητες. Ρωτήσατε κύριε δήμαρχε «την Τρόικα» της Ολυμπίας αν συμφωνεί; Να σας θυμίσω, ότι αυτό το διάστημα, εκτελούνται δώδεκα εκδηλώσεις στην Ολυμπία και καμία στους ιθαγενείς του Λασιώνα και της Λαμπείας. Μας λέτε δηλαδή ότι θα πράξετε όπως πράξατε και με την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του καλοκαιριού;

 Βγήκατε καμιά βόλτα στα καφενεία να αφουγκραστείτε τους χωριάτες; Μην επαναπαύεστε κύριοι, ανασκουμπωθείτε γιατί γινόμαστε δέκτες κακής κριτικής και δυσοίωνων προβλέψεων.

κω/πα


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates