Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Εκδήλωση για την προστασία του δρυοδάσους στη Γιάρμενα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ 17.11.2012 η εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με την «Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Φολόης και τον Σύλλογο Φολοητών «ο Κένταυρος».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο παλιό σχολείο στην αίθουσα «Μπάμπης Παπαθεοδώρου» παρουσία εκπροσώπων φορέων και αρχών και πλήθους πολιτών.

Τα μέτρα προστασίας και διαφύλαξης του δρυοδάσους παρουσίασαν με εισηγήσεις τους ο διευθυντής δασών Ν. Ηλείας Διονύσιος Θωμόπουλος και ο δασάρχης Πύργου Νίκος Χριστοδούλου.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, η βουλευτής Ηλείας Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο υποδιοικητής του Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας κ Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ωλονός» Ηλίας Τουτούνης, ο εκπρόσωπος του εκπολιτιστικού συλλόγου των εν Αθήναις Περσαιναίων κ. Δημητρόπουλος Νικόλαος, η διευθύντρια των εντελλόμενων του υπουργείου περιβάλλοντος κ. Καλομπρέζου Ιωάννα, ο πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών Ηλείας, κ. Καράμπελας Αλέξης, ο πρόεδρος του φυσιολατρικού συλλόγου «Επτάλοφος» κ. Αχιλλεόπουλος Παναγιώτης, ο αντιπρόεδρος της περιβαλλοντικής δράσης Ηλείας, κ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος κ. α. Επίσης, στο τέλος συζήτησης, ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις από πολίτες για την ουσιαστική προστασία του δάσους.

Την εκδήλωση έκλεισε η σύμβουλος στρατηγικής διαχείρισης και γραμματέας του συλλόγου «Ωλονός», κ. Χαριτοπούλου Βασιλική.

Την εκδήλωση συντόνισε η υπεύθυνη τύπου του συλλόγου «Ωλονός», κ. Αντωνοπούλου Ρόη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δείπνο στην ταβέρνα «οι Κένταυροι» του Ταμπουρόγιαννη, με νόστιμα τοπικά εδέσματα.


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates