Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Πρόσκληση σε εκδήλωση στο Ίλιο με θέμα τον Καρκαβίτσα

Ο συγγραφέας κ. Διονύσης Κράγκαρης θα μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με το σύλλογο Ηλείων Ιλίου "Η Αρχαία Ολυμπία" και με το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιλίου με θέμα "Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας και η εποχή του".

Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας ήταν Ηλείος πεζογράφος (1865-1922) και θεωρείται ένας από τους τρεις μεγάλους εκπροσώπους της ηθογραφίας, μαζί με τους Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και Γεώργιο Βιζυηνό και ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος του νατουραλισμού στη νεοελληνική λογοτεχνία.

Eκδόσεις των έργων του:

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 στις 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" στο Καλλιτεχνικό Καφενείο.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και οπτικοακουστικό υλικό.

Περισσότερες πληροφορίες στον δικτυακό τόπο του Δήμου Ιλίου: www.ilion.gr


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates