Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΚΑΚΟΤΑΡΙΟΥ

ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΣΙΩΝΟΣ 2010

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και ο Δήμος Λασιώνος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Φολόης-Ερυμάνθου ο «Ωλονός», την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 και 10:30 π.μ. διοργανώνουν από κοινού το 1ο Φεστιβάλ Τσίπουρου του δήμου Λασιώνος στο δ.δ. Κακοταρίου.
 Απόσταξη τσίπουρου
Κακοτάρι (Σπηλιά Τουρκοπαναγή)
Στην προσπάθεια της προβολής του τσίπουρου Κακοταρίου, ο δήμος Λασιώνος προσδοκεί να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό  τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα και να γνωρίσει τον όμορφο παραδοσιακό οικισμό του Κακοταρίου, με τα πλούσια φυσικά και πολιτιστικά μνημεία του, όπως την Αραπόλιμνα, τις πηγές του Κακοταρίου, το Κακοταροβούνι (το μπαλκόνι της Αχαιϊοήλιδας), το κάστρο της Οχιάς, το Σταυράκι, το Τσερεβούνι, τους νερόμυλους του Κουρλιαμπάτση και Χρυσικού (Καλογερόμυλος), τις νεροτριβές, το αρδευτικό έργο του Αβδούλ Αγά, την Σπηλιά του Τουρκαπαναγή,  τα γεφύρια, Πετρωτό και Γιαννιά, την ιερά Μονή Νοτενών, και το Παλιομονάστηρο της Απάνου Νοτενάς και πλήθος άλλων μνημείων, αγνώστων στο ευρύ κοινό.
Κακοτάρι (γεφύρι Πετρωτό)
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στον χώρο της πλατείας θα γίνεται απόσταξη τσίπουρου με τον παραδοσιακό τρόπο και θα ακολουθήσει ομιλία για την ιστορία και την παραδοσιακή  παραγωγή του. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Στο χώρο της υπέροχης πλατείας του Κακοταρίου θα λειτουργήσει έκθεση με ντόπια παραδοσιακά και οικολογικά προϊόντα.

 

 
Ο δήμαρχος κ. Παπαντώνης Βασίλης, οι συνδιοργανωτές και οι κάτοικοι του δ.δ. Κακοταρίου του δήμου Λασιώνος, προσκαλούν όλους τους φίλους, που θέλουν να γευθούν το υπέροχο ντόπιο τσίπουρο και τους εύγευστους μεζέδες αλλά και τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα, να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 0κτώβρη 2010, ώρα 10:00 π.μ. Οι οργανωτές σε συνεργασία με τα καταστήματα του δ.δ. Κακοταρίου θα προσφέρουν άφθονο ντόπιο τσιπουράκι με ντόπιους παραδοσιακούς μεζέδες.
Επίσης ο Δήμος στα πλαίσια της εκπαίδευσης καλεί όλους τους προϊσταμένους και διδάσκοντες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παρευρεθούν με τους μαθητές τους να γνωρίσουν τα υπέροχα τα μνημεία του τόπου μας και να παρακολουθήσουν την παραγωγή (απόσταξη) τσίπουρου.
Σκαρίφημα απόσταξης τσίπουρου
 
Ελάτε να γνωρίσετε την παραδοσιακή παραγωγή τσίπουρου και την φιλοξενία των κατοίκων με άφθονο τσιπουράκι με εύγεστα τσιπουροτσιμπήματα και παραδοσιακούς μεζέδες.
Το σύνθημά μας είναι «ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ».
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας κιν. 6973887955  σταθ. 26220-21249 κ. Ηλίας Τουτούνης.
Ημερομηνία Δημιουργίας: 2010-10-03 20:57:08


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates