Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Φωτογραφίες, από τις περσινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντρωνίου

Παραδοσιακό φίλεμα στο Αντρώνι, το Σάββατο το μεσημέρι ‎ στις 11 ‎Αυγούστου ‎2011

Όπως κάθε χρόνο έτσι και το περασμένο καλοκαίρι, οι γυναίκες του χωριού, εν όψει και των Αυγουστιάτικων εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντρωνίου, συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του Αλέξη και της Βούλας Συλάιδου για να παρασκευάσουν το παραδοσιακό φίλεμα. Συγκινητική και αξιέπαινη είναι η καθιερωμένη πλέον προσφορά των γυναικών στους επισκέπτες του χωριού. Ανάμεσα στις γυναίκες βρεθήκαμε και εμείς για να αποθανατίσουμε αυτές τις όμορφες στιγμές. Σας παρουσιάζουμε εδώ κάποιες φωτογραφίες και όλο το υλικό (φωτο και βίντεο) θα παραμείνει στο αρχείο του χωριού.

 

Διαγωνισμός δηλωτής στο Αντρώνι

Σε όλα σχεδόν τα χωριά της ορεινής Ηλείας γίνεται ένας ιδιόρρυθμος διαγωνισμός, ο διαγωνισμός δηλωτής που διοργανώνεται από τους τοπικούς συλλόγους. Αυτός ο πρωτότυπος διαγωνισμός σκοπό έχει να φέρει όσους συγχωριανούς συμμετάσχουν πιο κοντά και τους υπόλοιπους να τους διασκεδάσει, με τις γκάφες και τα πειράγματα των διαγωνιζομένων. Συγκεντρώθηκε στην πλατεία σχεδόν όλο το χωριό και κληρώθηκαν 20 περίπου ζευγάρια. Με το σύνθημα του Λύσανδρου Παναγόπουλου (Προέδρου του συλλόγου) άρχισε το παιχνίδι με τετράδες σε κάθε τραπέζι, ανά δύο ζευγάρια. Παρακολουθήσαμε πέρσι αυτό τον διαγωνισμό που εξελίχθηκε σε μεγάλη «πλάκα». Στον τελικό έπαιξαν τα ζευγάρια Αλέξης Συλάιδος – Χρήστος Λαμπαδάς και Κώστας Παναγόπουλος- Γιάννης Σίνος. Δεν ενθυμούμαστε ποιοί κρίθηκαν πρωταθλητές αλλά οι νικητές συμφώνησαν από πριν ( τα δύο ζευγάρια) ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του παιγνιδιού, τα χρήματα του επάθλου να παραμείνουν στο σύλλογο.

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates