Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Μπούλες την Κυριακή στο Αντρώνι 2010

 

Την Κυριακή 14  Φλεβάρη  όλοι στην πλατεία στο Αντρώνι.

Δεν θα παρελάσουν  βραζιλιάνες χορεύτριες.

Χρόνο με το χρόνο το καθιερωμένο, πλέον, καρναβάλι (ή αλλιώς Μπούλες)  στο Αντρώνι πραγματοποιείται με μεγαλύτερη συμμετοχή και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Το έθιμο  αυτό του χωριού μας, που μεταφέρθηκε σε μας από γενιά σε γενιά,  είναι υπόθεση όλων μας. Είναι μια γιορτή,  μέρος της παράδοσής μας, που όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά οφείλει με ευλάβεια να διατηρήσει.

Η διασκέδαση θα ξεκινήσει γύρω στις 13.00 στην πλατεία του χωριού με πολλές εκπλήξεις μέχρι όσο κρατήσει...

Ο σύλλογος του χωριού και ο δήμος μας θα προσφέρει γίδα βραστή τσίπουρο και κοκκινέλι των Κενταύρων. Παράλληλα ιδιώτες θα ψήνουν νόστιμο καπελίσιο αγριογούρουνο.

Σημειώνουμε ότι και φέτος τις ώρες της γιορτής αντί για στάχτες και αλεύρια θα χρησιμοποιήσουμε αυστηρά κομφετί και σερπαντίνες.

Αλευροπόλεμος θα γίνει τη νύχτα του Σαββάτου και της Κυριακής όταν θα είμαστε μεταξύ μας, για να αναβιώσουμε το παμπάλαιο έθιμο.

 Για να πάρετε μία γεύση από την περσινές μπούλες στο Αντρώνι συνδεθείτε εδώ. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους και ιδίως τους Αντρωναίους, μεταμφιεσμένους στη μεγάλη γιορτή.


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates