Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Αυτοψία στην Νεράιδα από το δήμο Αρχ. Ολυμπίας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Το σημείο που έχει κοπεί ο δρόμος Νεράιδας- Μηλιές επισκέφτηκε την Παρασκευή το μεσημέρι πολυμελές κλιμάκιο από το δήμο της Αρχαίας Ολυμπιάς. Ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζάς , ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Βασίλης Παπαντώνης, συνοδευόμενοι από τεχνικούς επιστήμονες του δήμου επί μακρόν παρακολούθησαν το κατολισθητικό φαινόμενο και συζήτησαν, για το τι μέλλει γενέσθαι από πλευράς παρεμβάσεων, με τον πρώην αντιδήμαρχο Φολόης Νίκο Δημακόπουλο.

 

Το φαινόμενο, ιδιαίτερα έντονο και σε πολύ μεγάλο μέγεθος , βρίσκεται στις παρυφές του χωριού της Νεράιδας και η δραστηριότητά του έχει κόψει κάθετα τον επαρχιακό δρόμο που ενώνει το Δ.Δ. με τις Μηλιές και το Λάλα. Τεράστιοι ογκόλιθοι έχουν αποκολληθεί από μεγάλο ύψος δημιουργώντας χαοτικοί κατάσταση κυρίως στα πρανή του οδοστρώματος. Απ΄ ότι διαπιστώθηκε η όποια παρέμβαση για την διάνοιξη του δρόμου απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή αφού πάντα θα ελλοχεύουν κίνδυνοι από τους βράχους που αιωρούνται στην σχεδόν κατακόρυφη πλαγιά. Γρίφο πάντως αποτελεί το πώς μπορεί να γίνει παρέμβαση σε ύψος πάνω από 200 μ, ώστε να απομακρυνθούν οι εν λόγω βράχοι

Από την πλευρά του ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Δημακόπουλος ζήτησε την υδρομάστευση της πηγής η οποία ρέει και επιβαρύνει το φαινόμενο της κατολίσθησης . Από πλευράς δημοτικής αρχής τονίστηκε ότι θα μελετηθεί το θέμα των αναγκαίων παρεμβάσεων με την τεχνική υπηρεσία του δήμου, ενώ παράλληλα θα ζητηθεί η αρωγή των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

 

 

 

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates