Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Ηλειακή Πρωτοχρονιά – Ηλειακό Πανόραμα 9

 

 

Κυκλοφόρησε το έβδομο τεύχος της «Ηλειακής Πρωτοχρονιάς – Ηλειακό Πανόραμα 9» 2008, από τις ηλιακές εκδόσεις "Bιβλιoπανόραμα" του Γιώργου Δημητρό­πουλου, με επιμελητές έκδοσης τους Λεωνίδα Kαρνάρo, Γεώργιο Κουρκούτα και Ηλία Τουτούνη. Στις 570 σελίδες της φετινής έκδοσης, παρουσιάζονται 90 μελέτες, και άρθρα, πνευματικών δημιουργών από την ιστορία, τη λαογραφία, την τέχνη και τα γράµµατα της Ηλείας μας.
Στο έκτο τεύχος της «Ηλειακής Πρωτοχρονιάς – Ηλειακό Πανόραμα 9» , φιλοξενούνται και  άρθρα με αναφορά στην Ορεινή Ηλεία των:
Παπαθεοδώρου Παναγιώτης σελ.280 «Η περιουσία ναών και μονών της Ορεινής Ηλείας στα 1700»
Παπαντωνόπουλος Κώστας σελ.332 «Παπα- Κοσμάς Ζώρας Κουμανιώτης», Ο ιερωμένος οπλαρχηγός της Κάπελης.(Το άρθρο είναι συμπληρωμένο με πολλά νέα στοιχεία).
Παπαγεωργίου Σπύρος σελ.408 Στο εξωκλήσι των Δουκαίων. «Ο ιστορικός Αη-Γιώργης της Κάπελης»
Σιάκουλης Νικόλαος σελ.417 «Νεμούτα Ηλείας»
Παπαθεδώρου Μπάμπης σελ.461 «Η ξέλαση, σα μια βασική εκδήλωση αλληλοβοήθειας στα χωριά του Οροπεδίου Φολόης»
Τουτούνης Ηλίας σελ.476 «Από τη Γαστουνιά (πηγή στην Κρυόβρυση) μέχρι τη Γαστούνι». Πηγές, γεφύρια, νερόμυλοι.
Στο εισαγωγικό του σημείωμα ο εκδότης Γιώργος ∆ηµητρόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει: «...Συνεχίζουμε όμως την πορεία προς το μέλλον και μέσα στις σελίδες της "Ηλειακής Πρωτοχρονιάς-Ηλειακό Πανόραμα 9". Παρουσιάζουμε την πλούσια ιστορία της Ολυμπιακής Γης που είναι γεμάτη από ενδιαφέροντα στοιχεία για τόπους, πρόσωπα και δράσεις.
Με την καταγραφή της ιστορικής µνήµης, καταφέρνουμε αφενός να µην χαθεί, αφετέρου να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί.
Η "Ηλειακή Πρωτοχρονιά-Ηλειακό Πανόραµα", από την αρχή της έκδοσής της υπηρετεί πιστά αυτό το στόχο και δίνει µε χαρά χώρο στις σελίδες της να φιλοξενηθούν άρθρα που αναδεικνύουν τον ανωτέρω σκοπό. Και η φετινή έκδοση είναι πλούσια σε πρωτότυπα κείµενα που συµβάλλουν στην ανάδειξη της Ηλειακής βιβλιογραφίας και χαρίζουν, πέρα από τη γνώση και µία ευχάριστη απόλαυση, αφού είναι γραμμένα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι σύμφωνα µε τους επιστημονικούς κανόνες, αλλά και κατανοητά στους απλούς αναγνώστες. Σε αυτό το διαχρονικό ταξίδι στην ιστορία, λαογραφία και λογοτεχνία, συνταξιδιώτες µας ήταν για άλλη µια φορά επίλεκτοι Ηλείοι και όχι µόνο πνευματικοί δημιουργοί, που τους ευχαριστώ θερμά για τη διάθεσή τους να συμμετάσχουν».
Στ εξώφυλο απεικονίζεται η Νίκη που στεφανώνει αθλητή, ενώ στο οπισθόφυλλο φιλοξενούνται φωτογραφίες από καταρράκτη στο Νέδα, ο ναός Αγίας Άννης (Μπαλί), το αλώνι στην Αρχαία Φιγαλεία, το Πετρωτό γεφύρι στο Κακοταρέικο ποτάμι (Πηνειό) και το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυµπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας (Σύγγρειον- Παλαιό Μουσείο).
 
Κώστας Παπαντωνόπουλος Γενάρης 2009
 .
Τα περιεχόμενα του βιβλίου βρίσκονται εδώ... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Για παραγγελίες μπορείτε να απευθύνεστε στίς Εκδόσεις Βιβλιοπανόραμα του Γιώργου Δημητρόπουλου. Αθ.Διάκου 4 ΤΚ 27200 Αμαλιάδα Ηλείας
Τηλ/Fax: 26220 21221-26220 29638
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
ΤΙΤΛΟΣ: ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 9
ΕΚΔΟΣΗ: 2008
ΣΕΛΙΔΕΣ: 578
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 21χ14
ISSN: 1109-6454
ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ: 28 €

Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates