Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Μπάτσελορ πάρτι στο Αντρώνι πριν μισό αιώνα!

Σκεφτήκαμε πολύ αν θα έπρεπε να προβάλουμε το παραπάνω βίντεο. Μέσα όμως αποθανατίζει πολλούς ανθρώπους από το χωριό μας που έχουν φύγει πριν πολλά χρόνια, όπως η Πανωραία (Θεοδόσαινα), η Βασιλική Αβράμη, η Ουρανία Λαμπαδά, ο Γιαννάκης Γ. Μπαντούνας (1914), ο Γιάννης ο Μπραήμης (1926), που δεν είχαμε ούτε φωτογραφία τους.

Ο Γιώργης Κότσαλης (1950) του Κώτσου, ο Ζήρος Κων/νος Ιωάννης (1944), ο Τσάγκας, ο Κώστας Κωστόπουλος1934 του Τασάνη που και εδώ δεν είχαμε φωτογραφία, ο μπάρμα Αργύρης Αβραμόπουλος και η σύζυγός του Σταυρούλα, ο Νίκος Ζήρος ο Πρεφέστας, ο Λάμπης Μπίκος του Κωστούλια με τα αστεία του και άλλοι.

Τους τότε έφηβους, τον Δημοσθένη 1954 του Καραμαλή που εδώ είναι 17 χρόνων και τον Κώστα Πανούτσο 1955 του Σπανού 16 χρόνων που δεν έχουμε δικαίωμα να στερήσουμε από τα παιδιά τους να τους καμαρώσουν νέους.

Το βίντεο είναι από την σειρά που παραχώρησε στο χωριό μας ο Κωνσταντίνος Συλάιδος.

Είναι με κάμερα super 8, βουβό και την μουσική την προσθέσαμε εμείς.

Κώστας Παπαντωνόπουλος www.antroni.gr


Εκτύπωση   Email

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates