Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Πρωτομαγιά στο δρυοδάσος της Κάπελης

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πρωτομαγιά '2012 στο θεσπέσιο δρυοδάσος της Κάπελης και ειδικά στο δ.δ της Αγίας Τριάδας του διευρυμένου δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Κατά χιλιάδες εκδρομείς από την Ηλεία αλλά και από την γειτονική Αχαΐα που επέλεξαν ν' αποδράσουν από την καθημερινότητα των συσσωρεμένων προβλημάτων, κατέκλυσαν το θεσπέσιο δρυοδάσος της Κάπελης, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μεταξύ των οικισμών Πανόπουλου και Αγίας Τριάδας. Πέραν του κεντρικού χώρου των εκδηλώσεων, αρκετοί εκδρομείς επέλεξαν να γιορτάσουν την γιορτή της Άνοιξης σε αρκετά σημεία του δάσους, το οποίο γέμισε από παρέες και ψησταριές.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ανοιξιάτικη φύση και τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

  .Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς αναφερόμενος και στο μήνυμα της Παγκόσμιας εργατικής πρωτομαγιάς τόνισε:

«Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη και στους αγώνες των εργατών. Είναι η Παγκόσμια Μέρα της Εργατιάς. Το νόημα της Μέρας αυτής είναι βαθύ και διαχρονικό. Τίποτα και ποτέ δεν χαρίστηκε παρά κερδίσθηκε με αγώνες. Το μήνυμα αυτό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates