Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Μαρία Πανούτσου–Πρωτούλη (1949–2023)

 Έφυγε από κοντά μας σήμερα Σάββατο 8.07.2023 η Μαρία Πανούτσου (του Μήτσου), σύζυγος Παναγιώτη Πρωτούλη που γεννήθηκε πριν 74 χρόνια στο Αντρώνι.

Η κηδεία της θα γίνει την Δευτέρα στις 13.30 στο κοιμητήριο Αγίων Αναργύρων.

Στον σύζυγό της Παναγιώτη, στα παιδιά της Ελένη, Γιάννη, στα αδέλφια της Γιώργο, Νίκο και σε όλους τους συγγενείς της εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας.

Για την ενημέρωση ευχαριστούμε τον Κωστή Ν. Πανούτσο.

Την Δευτέρα στις 13.30 έγινε η πολιτική κηδεία  για το τελευταίο αντίο της Μαρίας.

Από νωρίς οι σύντροφοί της είχαν ετοιμάσει όλα όσα απαιτούνταν απουσία βέβαια ιεροπραξιών για την εξόδιο τελετή που γίνεται πριν την καύση.

Ο χώρος της τελετής ήταν εξωτερικά του ναού στον υπαίθριο χώρο, εντός του κοιμητηρίου των Αγίων Αναργύρων.

Στην ακριβή ώρα προσήλθαν οι συγγενείς και φίλοι της Μαρίας ακολουθώντας την σορό που τοποθετήθηκε σε ειδική προθήκη.

Ακολούθησαν οι επικήδειοι από τους συντρόφους της Μαρίας όπου εξήραν την προσωπικότητά της και την παρακαταθήκη που άφησε.

Εκ μέρους της ΚΟΒ Α. Λιοσίων την αποχαιρέτησε η Στέλλα Θέου, σημειώνοντας πως η «Μαίρη είχε έννοια για όλους τους συντρόφους και ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη».

Εκ μέρους των ΚΟ Αγ. Αναργύρων την αποχαιρέτισε η Ελένη Κατροδαύλη η οποία υπογράμμισε την ακλόνητη πίστη που είχε η Μαρία στην «ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, στο στόχο της απελευθέρωσης από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και βαρβαρότητα». Πίστη που πήγαζε από «πείρα ζωής, ταξική θέση και αλάνθαστο ταξικό ένστικτο».

Στο τέλος ο γιός της ο Γιάννης με έκδηλη την συγκίνησή του, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τους γιατρούς που πρόσεξαν την μάνα του κατά την διάρκεια της περιπέτειάς της.

Μεταξύ άλλων είπε: «Η μητέρα μας ήταν αγωνίστρια που μαζί με τον πατέρα μας δούλεψαν και πάλεψαν πάρα πολύ σκληρά στη ζωή τους για να μεγαλώσουν την οικογένειά τους αλλά και για όλους τους ανθρώπους. Έχουν βάλει το δικό τους μικρό λιθαράκι για να αλλάξει αυτός ο άδικος κόσμος, αγωνίστηκε πολύ μέχρι και την τελευταία αναπνοή, αυτή είναι η μόνη κληρονομιά που μας αφήνει, μαμά σε αγαπάμε…».

Στη συνέχεια ακούστηκαν δύο τραγούδια δικά μας, αγαπημένα της Μαρίας, η «Νεραντζούλα φουντωμένη πού 'ναι τ' άνθη σου…» (από την Ελένη Κοκίδου) και το « Πουλάκι ξένο…» (από τον Τάσο Χαλκιά).

Τέλος, με μουσική έγινε η αποχώρηση της σορού και εν μέσω έντονων χειροκροτημάτων. Ακολούθησε ο καθιερωμένος καφές στο παρακείμενο εντευκτήριο και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσης.

Κώστας Παπαντωνόπουλος Αλωνάρης 2023

Διαβάζουμε στο PORTAL 902.gr :

Σάββατο 08/07/2023 - 15:27

ΤΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤTΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αποχαιρετά τη σ. Μαρία Πρωτούλη που έφυγε από τη ζωή.

Τη συντρόφισσα Μαρία Πρωτούλη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών αποχαιρετά η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει «η συντρόφισσα Μαίρη γεννήθηκε στις 12 Δεκέμβρη του 1949 στον Πύργο Ηλείας, στο χωριό Αντρώνι, από αγροτική πολυμελή οικογένεια με 6 παιδιά. Το 1968 έφυγε στη Γαλλία για να δουλέψει. Τον Ιούλη του 1969, αφού είχε επιστρέψει, γνωρίστηκε με τον σύντροφό της Παναγιώτη Πρωτούλη, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από τον Άη Στράτη. Λίγους μήνες αργότερα, στις 4 Γενάρη του 1970, παντρεύτηκαν δημιουργώντας την οικογένειά τους.

Η συντρόφισσα οργανώθηκε στο Κόμμα το 1980 όντας κάτοικος Αγίων Αναργύρων Αττικής, υπηρετώντας το Κόμμα πιστά και από στελεχικές θέσεις. Ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα μέσα από τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής, το Σύλλογο Γυναικών, ενώ διατέλεσε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο που στήριζε το ΚΚΕ, πρωτοστατώντας στον αγώνα για τα δικαιώματα του λαού της περιοχής.

Το 1993 μετακόμισε στα Άνω Λιόσια και συνδέθηκε στην ΚΟΒ Άνω Λιοσίων. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια συνέχισε την πλούσια δραστηριότητά της από όποια χρέωση της ζητήθηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τις μέρες που για λόγους υγείας δεν είχε φυσική παρουσία στη ζωή και στη δράση της οργάνωσης, ζητούσε από τον σύντροφο της να φροντίσει ώστε να καταβάλλεται ανελλιπώς η συνδρομή της και να προμηθεύεται το Ριζοσπάστη.

Η συντρόφισσα Μαρία έμεινε πιστή στις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά και τη στρατηγική του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της. Οι σύντροφοι της από τη ΚΟ Άνω Λιοσίων και από την Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα τη θυμόμαστε πάντα για τον πράο χαρακτήρα της και το αγωνιστικό της πνεύμα που την έκαναν αγαπητή σε όλη τη γειτονιά, σε ευρύτερο λαϊκό κόσμο.

Η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΟΑ του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον σύζυγο της σ. Παναγιώτη Πρωτούλη, στον γιο της, σ. Γιάννη και στην κόρη της Ελένη, καθώς και στους οικείους της».

Τη συντρόφισσα θα την αποχαιρετήσουμε τη Δευτέρα 10 Ιούλη, 1.30 μ.μ. στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων.

Συλλυπητήρια στον σ. Γιάννη Πρωτούλη, για την απώλεια της μητέρας του εκφράζει και το Τμήμα της ΚΕ για την εργατική-συνδικαλιστική δουλειά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates