Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Mπούλες την Κυριακή στο Αντρώνι, 2011

Την Κυριακή 6η Μαρτίου 2011 όλοι στην πλατεία στο Αντρώνι, για το καθιερωμένο πλέον Καρναβάλι, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αντρωνίου.

Η διασκέδαση θα ξεκινήσει γύρω στις 12.00 στην πλατεία, με πολλές εκπλήξεις.

Ο σύλλογος, θα προσφέρει ντόπιο βραστό και οι γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν το παραδοσιακό γλυκό στρωτό. Παράλληλα ο Βάϊος θα ψήνει νόστιμο καπελίσιο αγριογούρουνο.

Σημειώνουμε ότι και φέτος τις ώρες της γιορτής, θα χρησιμοποιήσουμε αυστηρά μόνον κομφετί και σερπαντίνες. Λόγω της κρίσης δεν θα έχουμε βραζιλιάνες χορεύτριες.

Αλευροπόλεμος θα γίνει τη νύχτα του Σαββάτου, για να αναβιώσουμε το παμπάλαιο έθιμο.

Στην διασκέδαση θα συμμετάσχει, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Επτάλοφος από το Γούμερο, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Αχιλεόπουλο και ο Ορειβατικός Σύλλογος ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ.

 Σας παρουσιάζουμε το περσινό Καρναβάλι (14.02.2010) που δυστυχώς δεν άφησε η βροχή να εξελιχθεί όπως είχε σχεδιαστεί. Τα πλάνα είναι από τις μεσημεριανές ώρες. Όταν ζόρισε η βροχή αποσυρθήκαμε στα σπίτια γιατί δεν μας χώραγαν τα μαγαζιά. Μετά το μεσημέρι (δεν έχουμε πλάνα) και ενώ διαρκούσε ή βροχή χόρευαν και διασκέδασαν όλοι στην πλατεία, μέχρι το βράδυ. Σημειώνουμε, ότι μαζί μας διασκέδασαν και πεζοπόροι από την Αθήνα, με τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Επτάλοφο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates