Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Νίκος Στεργιόπουλος (Σεϊντής)

stergiopoulos‘Έφυγε την Παρασκευή 30.05.2014 ο μπάρμπα Νίκος Στεργιόπουλος (του Σεϊντή)  που γεννήθηκε πριν 86 χρόνια στο Κατσαρού Αντρωνίου.

Η κηδεία του έγινε σήμερα Σάββατο στο Αντρώνι.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγο του, στα παιδιά του και σε όλους τους συγγενείς του.

Ο μπάρμπα Νίκος ήταν μια ξεχωριστή και γραφική προσωπικότητα του χωριού μας που «κράτησε Θερμοπύλες» αφού ήταν ο μόνος εναπομείναντας κάτοικος που όχι μόνο δεν εγκατέλειψε το έρημο πλέον Κατσαρού αλλά έφτιαξε και υποδομές για να συνεχίσουν εκεί και τα παιδιά του.

Τον θυμάμαι, με την κλίτσα και την τραγιάσκα του να έρχεται στο χωριό, σχεδόν καθημερινά και με τα πόδια από το Κατσαρού.

 Ο μπάρμπα Νίκος παρότι ήταν αγράμματος, γνώριζε πολλά για την ιστορία της περιοχής μας. Ήταν αυτός που υπέδειξε στους Τριταιήτες, το σημείο που είναι θαμμένα τα ακέφαλα σώματα του Κλεφτααρματολού Γιώργη Γιαννιά και των παλληκαριών του. Γνώριζε επίσης, τα αρχαιολογικά σημεία αλλά και τους ντόπιους «κατσαπλιάδες»  αφού τακτικά συναντούσε ομάδες αρχαιοκαπήλων (με ντόπιο βέβαια σύνδεσμο) που αν βγουν τα βίντεο με τις αφηγήσεις του, "θα γελάσει κάθε πικραμένος".  

Δείτε ένα βίντεο με τον μπάρμπα-Νίκο εδώ!


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates