Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Γαριφαλιά (Βαλιά) Παπούλια (1934-2016) Κούμανι

valia papoulia  Έφυγε σήμερα 13.04.2016 η Γαρυφαλιά (Βαλιά) Παπούλια -Σικοτακοπούλου, σύζυγος +Ιωάννη Παπούλια, που γεννήθηκε πριν 82 χρόνια στη Γιάρμενα.

  Η κηδεία της θα γίνει στις 16.00 σήμερα στο Κούμανι.

  Στα παιδιά της  Βασίλη, Δημήτρη, Γεωργία, Νίκη, Κική, στα αδέλφια της Χρήστο, Γεωργία και σε όλους τους συγγενείς της τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

  Η θειά Βαλιά ήταν μια χαρισματική και καλοσυνάτη γυναίκα, κόρη του Δημήτρη Σικοτακόπουλου και της Πιπίνας από τη Γιάρμενα. Ήλθε νύφη στο Κούμανι και μαζί με τον μπάρμπα - Γιάννη τον Ρούσσο (έτσι τον αποκαλούσαν), έστησαν το σπιτικό τους.

Καλό σου ταξίδι  θειά Βαλιά και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε αγκαλιάσει.

Ευχαριστώ τον Αντωνάκη Μπαντούνα και τον Γιωργάκη Μαρκόπουλο για την ενημέρωση.
Περί τα τέλη του 18ου αιώνα, γύρω στα 1880-1890 διαδραματίζεται ένα επεισόδιο ή ίσως να είναι μια απλή λαογραφική ιστορία με την οικογένεια Ρούσσου. Προσπαθώ χρόνια να συλλέξω στοιχεία και επί τη ευκαιρία θα παρακαλούσα όποιον γνωρίζει να βοηθήσει.
Η αλήθεια είναι ότι ήταν τότε 4 αδελφές και είχαν μόνον έναν αδελφό τον οποίο πρόσεχαν σαν τα μάτια τους γιατί δεν είχαν άλλον στον κόσμο. Και όμως, οι τρεις αδελφές έφυγαν και παντρεύτηκαν στο Αντρώνι. Η μία η Καλλιόπη πήγε στους Μπαντουναίους,Μπαμπαίους, η δεύτερη η Γιαννούλα στους Παπαντωναίους Πουλιάκη κατόπιν στους Καννελλακοπουλαίους και η τρίτη η Ελένη στους Παπαντωναίους Πλιεγκαίους.


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates