Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Ιερέας Παναγιώτης Κούτρας (1946–2023) Κακοτάρι, Κούμανι

Έφυγε από κοντά μας χθες 06.07.2023 ο Ιερέας Παναγιώτης Κούτρας του Θεοδώρου και της Χριστίνας που γεννήθηκε πριν 77 χρόνια στο Κούμανι.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 17.00 στο Κακοτάρι και θα ακολουθήσει η ταφή στο Κούμανι.

Στην παπαδιά του Ουρανία, στις αδελφές του Γαρουφαλλιά, Βάσω Γεωργία και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Είχε και δύο αδέλφια, τον Θανάση και τον Κώστα που δεν βρίσκονται στη ζωή.

Τον εκλιπόντα είχαμε γνωρίσει μετά το σεισμό στην Ηλεία όταν συνόδευαμε τον φίλο μηχανικό Βασίλη Συλάιδο σε αυτοψία στην εκκλησία του Κακοταρίου.

Ήταν καλός συζητητής  και όπως μας πληροφόρησαν ήταν ευπρεπής, τίμιος, ευεργέτης και τυχεροί όσοι τον γνώρισαν.

«Εκοιμήθη εν κυρίω» μας είπε όταν μας ενημέρωσε ο φίλος Γιώργος Μαρκόπουλος από την Γιάρμενα και αποκάλεσε τον εκλιπόντα «Άγιο Παϊσιο της Ηλείας», με πρόταση στον Δεσπότη για αγιοποίησή του.

Ο εκλιπών Ιερέας παντρεύτηκε στις 20.01.1985 την Κακοταρίτισα Ουράνια Θεοδωροπούλου.

Έγινε Ιερέας στα 39 του χρόνια.

Χειροτονήθηκε διάκος το Σάββατο 22.06.1985 στον Άγιο Νικόλαο Πύργου και Ιερέας χειροτονήθηκε την επόμενη 23.06.1985 από τον Μητροπολίτη Γερμανό Παρασκευόπουλο στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κούμανι.

Ο προκάτοχος του Ιερέας του χωριού παπά - Νίκος Καρκούλιας, φαίνεται ότι δεν τον ήθελε. Συλλειτούργησε όμως μαζί του κάποιες Κυριακές τον Ιούλιο του 1985.

Η πρώτη του λειτουργία ήταν στην Ανάληψη της Αχλαδινής στην επέτειο για την Μάχη στο Πούσι 30.06.1985.

Πρωτοδιορίστηκε στα Ζαχαραίικα (οικισμός του Αντρωνίου) το Σάββατο 20.07.1985 όπου και λειτούργησε. Ο επίσημος διορισμός του στο Κακοτάρι έγινε στις 6.08.1985 που έμεινε εκεί ως πριν ένα μήνα που αρρώστησε.

Οι Κακοταραίοι από την πρώτη στιγμή του είχαν παραχωρήσει οίκημα που έμεινε ως το τέλος.

Για είκοσι πέντε περίπου έτη ήταν εξομολόγος στην Ορεινή Ηλεία.

Πριν πέντε χρόνια τον τίμησε ο Μητροπολίτης Γερμανός με το οφφίκιον, (βυζαντινός εκκλησιαστικός τιμητικός τίτλος).

Πριν ένα χρόνο τον τίμησε επίσης ο δεσπότης με τον σταυρό του πρωτοπρεσβύτερου, οφφίκιο που αποδίδεται μόνον σε έγγαμο κληρικό.

Το τραγικό για τον εκλιπόντα ήταν, όταν ο γαμπρός του (σύζυγος της αδελφής του Γιωργίας), στις 12.12.1976, κατέληξε όταν έκοψε με το τσεκούρι το πόδι του και άφησε πίσω τέσσερα (4) τσορομπίλια, τρία τσουπιά και ένα παιδί.

Στις 11.06.2008 ο εκλιπών είχε αφήσει σημείωμα στον αγαπητό του ανιψιό Κώστα Καρκούλια, γιο της αδελφής του Γεωργίας.

Έγραφε: Ιερέας Παναγιώτης Κούτρας, ιερέας της σιωπής και της υπομονής, (ζητούσε) η εξόδιος ακολουθία να γίνει στον Άγιο Γεώργιο Κακοταρίου και η ταφή του στην γενέτειρά του το Κούμανι.

Κώστας Παπαντωνόπουλος Αλωνάρης 2023


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates