Με την εκπνοή του 2010 έληξε και η θητεία του καποδιστριακού δήμου Λασιώνος που με το σχέδιο Καλλικράτης ενσωματώθηκε στον νέο, διευρυμένο δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Κατά την διάρκεια της τελευταίας τετραετίας βρισκόμουν, ανιδιοτελώς, κοντά στο δήμο Λασιώνος παρακολουθώντας τους προβληματισμούς, τους πολιτικούς σχεδιασμούς, την εξέλιξη των έργων και των εκδηλώσεων πολιτισμού της δημοτικής αρχής. Ένα μικρό μέρος των σημαντικών εξελίξεων του δήμου παρουσίασα και σε τούτη εδώ τη σελίδα. Έζησα από κοντά την αγωνία του δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων αλλά και της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη δημιουργία ορεινού δήμου. Κατέγραψα, οπτικοακουστικά, τα τρία τελευταία δημοτικά συμβούλια που αφορούσαν αποφάσεις για τον Καλλικράτη. Τα αρχεία μου είναι στη διάθεση όσων, αυθαίρετα, υπονοούν ότι ο Βασίλης Παπαντώνης δεν ήθελε και, κατά συνέπεια, υπονόμευσε την προσπάθεια για τον ορεινό δήμο.
Στο διάστημα αυτό, κατά τη διάρκεια της θητείας του δημάρχου, οι μεταξύ μας διαφωνίες έτειναν, σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνουν ομηρικές. Κάποιοι, όμως, με ταύτισαν με το δήμαρχο, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να εκφέρω δημόσια την άποψή μου. Η αλήθεια είναι ότι συνδέομαι με το Βασίλη Παπαντώνη οικογενειακά αλλά και φιλικά από τα παιδικά μας χρόνια. Τον γνωρίζω καλύτερα και από τους οικείους του. Πίστευα πάντα σε αυτόν και στις ικανότητές του, ενώ το 1980 ήμουν εγώ που τον παρότρυνα να εγκαταλείψει την οικογένειά του και την υψηλά αμειβόμενη εργασία του στην Αθήνα και να κατέβει μόνος στο Αντρώνι. Το 1982 εκλέχτηκε πρόεδρος της κοινότητας Αντρωνίου.
Έμεινε στην προεδρία της κοινότητας για τρεις συνεχόμενες τετραετίες, διατηρώντας υψηλά ποσοστά. Το 1994 εγκατέλειψε, οικειοθελώς, τη θέση του χωρίς να πάψει να ασχολείται με τα κοινά, μέσα από διάφορους φορείς. Φεύγοντας, το μόνο που βρήκαν να του προσάψουν, ήταν ότι αυτός μεσολάβησε ώστε το Κέντρο Υγείας να μεταφερθεί στο Σιμόπουλο. Αν πράγματι, ως πρόεδρος κοινότητας, είχε τέτοια δύναμη, ποιος θα ήταν ο λόγος να μην το κρατήσει στο χωριό του. Οι κατηγορίες εκτοξεύτηκαν αρχικά από τη Δίβρη και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το Πανόπουλο.
Με την ερχομό του Καποδίστρια, το 1998, όταν κατέβηκε στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος, οι κατηγορίες για το Κέντρο Υγείας διογκώθηκαν ακόμη περισσότερο. Κάποιοι άλλοι προχωρώντας περισσότερο έθεσαν τον προβληματισμό, ότι αν βγει δήμαρχος δεν θα φύγει ή δεν θα πέσει ποτέ. Το δεύτερο ίσως είχε και μια δόση αλήθειας. Η άποψη μου είναι ότι, αν η τελευταία δημοτική αρχή του δήμου Λασιώνος ερχόταν στην εξουσία την πρώτη από τις τρεις περιόδους του Καποδίστρια, σήμερα τα χωριά μας θα είχαν διαφορετική μοίρα, διότι στις πρώτες δύο περιόδους υπήρχαν περισσότερες δυνατότητες απορρόφησης κονδυλίων σε σχέση με την τρίτη.
Θέλω από αυτή τη θέση να αποχαιρετήσω τον απερχόμενο δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο και να σας ευχαριστήσω που με κάνατε υπερήφανο, διότι η φήμη σας ξεπέρασε και τα σύνορα του νομού μας. Με την έναρξη του διευρυμένου δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που συμπεριλαμβάνει και τον πρώην δήμο Λασιώνος, θέλω να ευχηθώ σε όσους εκλέχτηκαν καλή επιτυχία στη νέα θέση τους και σε όσους δεν εκλέχτηκαν να συνεχίσουν, ανιδιοτελώς, την προσφορά τους για την πρόοδο τις περιοχής μας.