Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Μηνάς Πανούτσος (1924-2016)

Έφυγε σήμερα Παρασκευή 15.07.2016 ο Μηνάς Πανούτσος που γεννήθηκε πριν 92 χρόνια στο Αντρώνι.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 19.00 στη γενέτειρά του.

Στα παιδιά του Πέτρο, Νία (Ευγενία νύφη), στα εγγόνια του και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο μπάρμπα Μηνάς ήταν ένας πράος άνθρωπος, ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Παρ' όλα τα βάσανα που του επιφύλαξε η μοίρα να χάσει δύο από τα παιδιά του, τον Νίκο και την Κωστούλα δεν το έβαλε κάτω, δούλεψε σκληρά να αναθρέψει, να σπουδάσει και να αποκαταστήσει τα εγγόνια του.
Η κύρια εργασία του ήταν μάστορας της πέτρας αλλά ασχολείτο παράλληλα με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Πολλά έργα στο Αντρώνι φέρουν την υπογραφή του που θα μας τον θυμίζουν.
Με τον μπάρμπα Μηνά με συνέδεε μια δυνατή σχέση και φιλία που δημιουργήθηκε όταν μου έφτιαχνε το σπίτι μου στο Χωριό. Τον είχα αφήσει τότε εν λευκώ να εργάζεται όποτε μπορεί και να σημειώνει τα μεροκάματα. Όταν ερχόμουν για να τον πληρώσω, δίσταζε να μου πει το ποσόν, φοβούμενος μη μου φανεί ακριβά.
Έχω πολλές καταγραφές με τον μπάρμπα-Μηνά όπου φανερώνεται καθαρά ο πόνος, η καλοσύνη αλλά και το χιούμορ του.
Κώστας Παπαντωνόπουλος

ΔΗΜ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (ΠΡΙΜΗΣ) ΧΡΥΣΟΥΛΑ (ΓΟΝΕΙΣ ΜΗΝΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΥΜΑΝΙ)

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates