Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Συνάντηση συλλόγων Ορεινής Ηλείας

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 συναντήθηκαν στην Αθήνα μέσα σε ζεστό και δημιουργικό κλίμα οι εκπρόσωποι των συλλόγων της Ορεινής Ηλείας. Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για στενότερες και συχνότερες συναντήσεις για την επίλυση θεμάτων και ζητημάτων που αφορούν την Ορεινή Ηλεία. 

Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία Συλλόγων Πηνείας και Ωλένης για τη παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων.

• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΤΡΩΝΙΟΥ

• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΡΑ

• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΥΚΑ

• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΜΑΝΙ

• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΠΕΙΑΣ

• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΣΑΙΝΑΣ

• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΛΟΗΣ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ – ΦΟΛΟΗΣ "Ο ΩΛΟΝΟΣ"

 

Σχόλια (1)Add Comment
0
...
γραμμένο απο ΜΑΡΚΗΣΙΟΣ , Οκτώβριος 14, 2011 
Στα λιμνάζοντα ύδατα του ορεινού κρατιδίου της Δίβρης, επί πολλά έτη συνεχώς επωάζονται και εκκολάπτονται δηλητηριώδεις κώνωπες και σε τακτά χρονικά διαστήματα, αφιλοκερδώς και μόνον δια λόγους δημοσιότητας, μεταδίδουν τον γνωστότατον ιόν του Νείλου, εις άπασας τας κοινωνίας της ορεινής Ηλείας. 
Έχοντας τους εαυτούς των, υπεράνω πατρίδος και κοινού συμφέροντος, δηλητηριάζουν την υγιεστάτην κοινωνίαν και μεταδίδουν εις το σώμα της, τας δολίους και φθονεράς νόσους των. Από αρχαιοτάτων ετών χρησιμοποιώντας πάντοτε την προβοσκίδα με την ξηραμένη πλέον μελάνη, προσπαθούν να τεκμηριώσουν τεκταινόμενα δικά τους λάθη του παρελθόντος καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να μας σερβίρουν σήμερον, ως μέγιστα έργα και θαύματα. Θυμίζοντας προς ημάς, τα κατορθώματα των περιβόητων άκαπνων ηρώων πολεμιστών, βάλλοντας εναντίον των νέων φυτωρίων του ανάγλυφου της ορεινής Ηλείας. 
Συνήθως για την καταπολέμησιν των χρησιμοποιούνται εναντίον αυτών διάφορα εντομοκτόνα, παρόλο αυτά λόγω των συνεχών ψεκασμών, αυτά έχουν εναρμονισθεί με το περιβάλλον και τα χρησιμοποιούμενα εντομοκτόνα και όχι μόνον επιβιώνουν, αλλά και αναπτύσσονται, προς κακόν του τόπου των. 
Συνήθως οι κοινωνίες απαξιούν αυτά τα ενοχλητικά έντομα και προσπαθούν με παντοίους τρόπους να τ’ απαξιώσουν και να τα στείλουν τανάπαλιν στον βιολογικό τους χώρο που τους αρμόζει, δηλαδή στον βάλτο, τόπο διαβίωσης των. 

Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates