Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Μπούλες στο Αντρώνι 2012

Την Κυριακή 26 Φλεβάρη όλοι στην πλατεία Αντρωνίου για να πάμε κόντρα στην κρίση.

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αντρωνίου.

Χρόνο με το χρόνο το καθιερωμένο καρναβάλι (ή αλλιώς Μπούλες) στο Αντρώνι, πραγματοποιείται με μεγαλύτερη συμμετοχή και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Το έθιμο αυτό του χωριού μας, που μεταφέρθηκε σε μας από γενιά σε γενιά, είναι υπόθεση όλων μας. Είναι μια γιορτή, μέρος της παράδοσής μας, που όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά οφείλει με ευλάβεια να διατηρήσει.

Η διασκέδαση θα ξεκινήσει γύρω στις 13.00 στην πλατεία του χωριού με πολλές εκπλήξεις, μέχρι όσο κρατήσει ...

Ο σύλλογος του χωριού θα προσφέρει φαγητό και ποτό με ζωντανή δημοτική ορχήστρα.

Σημειώνουμε ότι και φέτος τις ώρες της γιορτής αντί για στάχτες και αλεύρια θα χρησιμοποιήσουμε αυστηρά κομφετί και σερπαντίνες.

Αλευροπόλεμος θα γίνει τη νύχτα του Σαββάτου και της Κυριακής όταν θα είμαστε μεταξύ μας, για να αναβιώσουμε το παμπάλαιο έθιμο.

Για να πάρετε μία μικρή γεύση από μπούλες στο Αντρώνι συνδεθείτε εδώ. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, μεταμφιεσμένους στη μεγάλη γιορτή.

Πιθανόν να παρελάσουν και φέτος βραζιλιάνες χορεύτριες, αν ξεπέσουν και τις βγάλει ο δρόμος τους στο Αντρώνι. Μην ξεχνάτε όμως ότι στο χωριό υπάρχουν και «μαϊμού» βραζιλιάνες.

 

671

...
γραμμένο απο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΡΑΣ , Μάρτιος 01, 2012 

παντα τετοια καλη σαρακοστη 
και του χρονου να ειστε καλα να μας μεταδοσετε τα νεα 

Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates