Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Λεωνίδας Πανόπουλος

panopoulosleonidasΈφυγε σήμερα το ξημέρωμα της Κυριακής 28.9.2014 ο Λεωνίδας Πανόπουλος σε ηλικία 78 ετών.
Η κηδεία του έγινε την ίδια μέρα στις 5μμ. στο ναό της Ανάληψης στο Πανόπουλο.
Στη σύζυγο του Μαρίνα, στα παιδιά του Καλή, Ευγενία, Κώστα, Γιάννη και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας.
Για την ενημέρωση ευχαριστούμε τον φίλο της σελίδας Γιώργο Μαρκόπουλο.
Ό Λεωνίδας ήταν καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη που βρίσκεται σήμερα το Πανόπουλο, όχι μόνο από τις επιχειρηματικές ανησυχίες του αλλά και με την συμβολή του στα κοινά προκειμένου ο τόπος που ζούσε να πάει μπροστά. Τον είχα συναντήσει πολλές φορές αλλά την τελευταία που μίλησα μαζί του, ήταν πριν πέντε χρόνια όταν βρέθηκα μαζί με τον π. δήμαρχο Λασιώνος μπροστά στην κατεδάφιση του σπιτιού του. Το σπίτι αυτό είχε χτιστεί δίπλα από το ιστορικό "Χάνι Πανόπουλου", φτιαγμένο με πέτρα από τον Ερύμανθο και ίσως να είναι ένα από τα 6 σπίτια που έκαψαν οι Γερμανοί το 1943. Την ίδια μέρα ο Λεωνίδας Πανόπουλος μου έδειξε και ένα τετραγωνισμένο λίθο, που πιθανόν να προέρχεται από τον Αρχαίο ναό που βρισκόταν κάποτε στο Πανόπουλο.

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates