Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΗΛΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ"

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ                                 19.05.2015

ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ - ΦΟΛΟΗΣ

ο “ΩΛΟΝΟΣ”

 Ωλονός (Ερύμανθος)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση στον νομό μας, με θέμα: "ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΗΛΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ", στο Λαζαράκειο δημοτικό μέγαρο Αμαλιάδας την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, που διοργάνωσε ο σύλλογος σε συνεργασία με τον Δήμος Ήλιδας-ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» και το Λύκειο Ελληνίδων, παράρτημα Πύργου.

    Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, περιελάμβανε ομιλία για το παραδοσιακό ηλειακό δημοτικό τραγούδι, ιστορική και λαογραφική αναδίφηση δέκα (10) επιλεγμένων ηλειακών τραγουδιών, όπου τέσσερα (4) εξ αυτών, τα ερμήνευσαν ντόπιοι ερασιτέχνες ερμηνευτές και τα υπόλοιπα οχτώ (8) παρουσιάστηκαν από τα χορευτικά τμήματα, του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου και του Δήμου Ήλιδας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος (μέλος του Δ.Σ.Ωλονού) και την επιμέλεια ο κ. Ηλίας Τουτούνη (επίσης μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου)

   Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Χριστοδουλόπουλος Χρήστος, ο εκπρόσωπος του Ωλονού κ. Ηλίας Τουτούνης και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, κ. Τούλα Καλαμπόκα.

Στην Κεντρικής ομιλία η φιλόλογος κ. Φανή Μαρτζάκλη, αναφέρθηκε στο δημοτικό τραγούδι, στις καταγραφές που έγιναν και αναφέρθηκε στην Ηλειακή βιβλιογραφία των δημοτικών μας τραγουδιών και τέλος έκανε μια περιληπτική αναφορά στα καταγραμμένα τραγούδια της Ηλείας.

 Στη συνέχεια η εκδήλωση ξετυλίχθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ο σύλλογος «Ωλονός», δια μέσω του τύπου, θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλο Χρήστο, την πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κα. Γκουβίτσα Ρούλα, τον γενικό Γραμματέα του Δήμου Ήλιδας κ. Πολυχρονόπουλο Λυκούργο, την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου κ. Καλαμπόκα Τούλα τους χοροδιδασκάλους κ. Τζανέτο Κώστα και κ. Χρυσανθόπουλο Νίκο, τους χορευτές, τους ομιλητές κ. Γεωργουλή Αλέξανδρο, κ. Λιακοπούλου Θεώνη, κ. Δρακοπούλου Ευγενία (μέλος του Δ.Σ. Ωλονού), κ. Κατερίνα Μητροπούλου, κ. Ελπινίκη Ζαφειροπούλου, κ. Τράπαλη Γιούλη, κ. Μπούμπαλη Καλομοίρα, κ. Ροϊδούλα Αντωνοπούλου (μέλος του Ωλονού), κ. Πολυζωγόπουλο Βασίλη, την κ. Μαλλιοπούλου Ρούλη και τους ερμηνευτές των τραγουδιών κ. Γεωργουλοπούλου Ανέττα, κ. Αναγνωστόπουλο Γιώργο, κ. Μαλλιοπούλου Ρούλη τον κ. Τζανέτο Κώστα και τον κ. Ηλία Τουτούνη (μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου) που μας παραχώρησε την ιστοριολαογραφική μελέτη.

   Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν και αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους σ’ αυτή την πρωτότυπη για τον τόπο μας εκδήλωση.

    Ο σύλλογος «Ωλονός», έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα. Θέλοντας να διασώσει και ν’ αναδείξει το ηλειακό δημοτικό τραγούδι, που όπως φαίνεται υπάρχει αλλά είναι ακόμη άγνωστο στο ευρύ κοινό. Υποσχόμαστε ότι θα υπάρξει και συνέχεια, όχι μόνο για το δημοτικό τραγούδι αλλά και για άλλες παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

 

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates