Βασίλειος Πανούτστος (Σπανός) 1931-2014

Έφυγε σήμερα 14.12. 2014 ο Βασίλειος Πανούτστος (Σπανός) του Αγγελάκη και της Όλγας, σε ηλικία 83 ετών.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα το μεσημέρι στις 14.00 στο Αντρώνι.
Στα παιδιά του Άγγελο, Αργύρη, Γιάννη, στον αδελφό του Γιώργη, στσ εγγόνια και σε όλους τους συγγενείς του, εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.
Ο μπάρμπα Βασίλης δεν άντεξε στο χαμό του γιού του Κώστα που έφυγε πρόσφατα, τον χτύπησε εγκεφαλικό με αποτέλεσμα αυτή την τραγική κατάληξη.
Με τον μπάρμπα Βασίλη τα τελευταία χρόνια διατηρούσα πολύ στενές σχέσεις. Μου έχει εμπιστευθεί ένα μεγάλο αρχείο με τα δημοτικά τραγούδια που ακούγονταν στον τόπο μας. Έχω καταγράψει αρκετές ώρες με γλέντια, με τραγούδια και αφηγήσεις. Δεν κατάφερα όμως να καταγράψω τον μπάρμπα Βασίλη να κατασκευάζει και να παίζει ταβούλι που ήταν δεξιοτέχνης ή αν θέλετε οι συγκυρίες δεν μας επέτρεψαν, αφ' ενός η αρρώστια του Κώστα και αφετέρου η απώλεια της συζύγου του Αφροδίτης, τον περασμένο Ιούνιο. Εδώ ταιριάζει η αρχαία παροιμία, «Ενός κακού μύρια έπονται».
Καλό σου ταξίδι μπάρμπα Βασίλη και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε αγκαλιάσει.

Σύντομο βιογραφικό
Προέρχεται από πολυμελή οικογένεια 10 αδελφών (6 κορίτσια και 4 αγόρια). Καλλιόπη (πέθανε το1943), Νικολίτσα (παντρεύτηκε στο Κούμανι), Κατίνα (Θεσσαλονίκη), μετά ένα παιδί Βασίλης (πέθανε), Τασία, Βασίλω, Γιάννης, ο μπαρπα-Γιώργης, ο μπάρμπα Βασίλης και τελευταία η Αργύρω που έφυγε πριν λίγα χρόνια την οποία έχουμε καταγράψει στην Αθήνα.
Ο πατέρας του πέθανε το 1960, 73 ετών και η μητέρα του το 1989, 100 ετών. Η μάνα του ήταν από τους Κουρτογιανναίος (Κότσαλη). Με το Λεωνίδη, το Χρήστο του Κουρτόγιαννη ήταν πρώτα ξαδέλφια.
Παντρεύτηκε το 1953, 7 Σεπτέμβρη και στις 15 Οκτώβρη παρουσιάστηκε φαντάρος στην Κέρκυρα και από κει πήγε στη Χαλκίδα, στη σχολή πεζικού. Ήταν σαλπιγκτής, τυμπανιστής στη φιλαρμονική. Υπηρέτησε δύο χρόνια και κατόπιν γύρισε στο χωριό και ασχολήθηκε με αγροκτηνοτροφικές εργασίες. 


Εκτύπωση   Email

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση