Γεώργιος Παπαντώνης (Βόπης ή Καρπόζηλος) 1946 - 2015

Έφυγε σήμερα Δευτέρα 23.02.2015 ο Γεώργιος Παπαντώνης (Βόπης ή Καρπόζηλος) του Βασιλείου (Γλάρου) που γεννήθηκε πριν 69 χρόνια στο Αντρώνι.Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 11.00 στη γενέτειρά του.Στα αδέλφια του Μαρία, Νίκο, Γεωργία, Παναγιώτη, Βάσω και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας.Ο Γιώργης ήταν ένας καλοκάγαθος και γραφικός άνθρωπος που διέθετε φιλοσοφική και μη-επιθετική αίσθηση του χιούμορ, χωρίς δηλαδή να δυσανασχετεί ποτέ στα πειράγματα των συγχωριανών του.Τον θυμάμαι να κατηφορίζει από το σπίτι του πλάι στη μάντρα του σχολείου, με συντροφιά τη μαγκούρα του και με κατεύθυνση το καφενείου του Μπίκου. Εκεί άραζε για το καθιερωμένο καφεδάκι του, στη δική του θέση δίπλα στην ανατολική πόρτα του καφενείου.

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να φαίνονται μικροί στα μάτια μας αλλά τα γεγονότα τους κάνουν πολύ μεγάλους. Μια τέτοια περίπτωση ήταν και ο Γιώργης, μέχρι να με πάρει μια μέρα από το χέρι και να με οδηγήσει στο σπίτι του, προκριμένου να πάρω ότι αντικείμενο επιθυμώ για το λαογραφικό μας μουσείο. Τα πράγματα που δώρισε ήταν αρκετά και περιγράφονται σε άλλη σελίδα.
Καλό σου ταξίδι αγαπητέ συμπατριώτη, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας.

Βίντεο ΕΔΩ

nionios giorghs vgeno

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Στο Βίντεο εικονίζονται, ο μπάρμπα Νιόνιος (Λεωνίδας) Σίνος, ο Γιώργης Παπαντώνης και η θειά Βγένο Κότσαλη που κατά διαβολική σύμπτωση έφυγαν όλοι μαζί σε ένα χρόνο. Πρώτος έφυγε ο μπάρμπα ο Νιόνιος την 1 Μαρτίου 2014, ακολούθησε πριν λίγες μέρες 23.02.2015 ο Γεώργιος Παπαντώνης (Καρπόζηλος) και τώρα 6.03.2015 η θειά Βγένο (του Καληγάρη) .
Τους αποθανάτισα ένα πρωινό έξω από το σπίτι μου στο Αντρώνι, την Κυριακή, ‎28 ‎Οκτωβρίου ‎2012, στις 10:27:09 μμ, να κάθονται στη μάντρα της εκκλησίας. Επίσης στη συνέχεια, θα ακούσετε τη θειά Βγένο με τι πόνο μοιρολογάει για το σύντροφό της, τον μπάρμπα Βασίλη. Είχα προσπαθήσει αρκετές φορές να την καταγράψω αλλά όταν με αντιλαμβανόταν σταμάταγε. Τα βίντεο δεν είναι καλής ποιότητας αλλά αξίζει να τους ακούσουμε έστω και πολύ λίγο για να τους κρατήσουμε στις καρδιές μας.

Σχόλια: Ο/Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Γεώργιος Παπαντώνης (Βόπης ή Καρπόζηλος)":
Εκ μέρους της οικογένειάς μου σας ευχαριστούμε πολύ για την αναφορά στον εκλιπόντα συγγενή μας.Πολύ όμορφο το άρθρο σας. ...
Παπαντώνη Κατερίνα (ανηψιά του Γεωργίου Παπαντώνη)
Τρι 03/03/2015 8:11 μμ


Εκτύπωση   Email

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση