Θεόδωρος Παπαδόπουλος του Διονυσίου (1941-2017) Πανόπουλο

Έφυγε για το στερνό ταξίδι την Τρίτη 14..03.2017 ο Θεοδωράκης Παπαδόπουλος του παππά- Νιόνιου που γεννήθηκε πριν 76 χρόνια στο Πανόπουλο Αντρωνίου.
Η κηδεία του έγινε σήμερα στις 16.00, στον Άγιο Αθανάσιο του Πύργου.
Στην σύζυγό του Σία, στην κόρη του Όλγα και σε όλους τους συγγενείς του, εκφράζουμε τα ποιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο Θεοδωράκης αρχικά είχε διορισθεί ως υπάλληλος στην Πρόνοια στον Πύργο. Γρήγορα όμως παράτησε αυτή τη θέση για να ασχοληθεί με την ιδιωτική πρωτοβουλία όπου άνοιξε κατάστημά με νυφικά - βαφτιστικά στο κέντρο του πύργου.

Αξίζει εδώ να αναφέρω μια ιστορία για τον πατέρα του Θοδωράκη (όταν ήταν ακόμη τσορομπίλη), τον αείμνηστο παπα-Νιόνιο, που διαβάζουμε στο βιβλίο του Τάση Δ. Καζάζη, «Οι Γερμανοί στην Ηλεία», Πύργος 1977.

«...Στις 29 Αυγούστου ο Γερμανός διοικητής Χούπερ που έδρευε στην Δίβρη, είχε διατάξει τον εντεταλμένο αξιωματικό του, για την σύλληψη και την θανατική τιμωρία όλων των κατοίκων, διότι όπως είχαν πληροφορηθεί, έκρυβαν και υπέθαλπαν Άγγλους. Συγκέντρωσαν όλους τους Πανοπουλαίους και τον Παπα-Νιόνιο Παπαδόπουλο, που τον βρήκαν να λειτουργεί στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου. Tον απήγαγαν με τα άμφια και τον μετέφεραν στο Πανόπουλο. Σπρώχνοντάς τους όλους μαζί με τους υποκόπονους των όπλων, τους στρίμωξαν σε ένα δωμάτιο και έστρεψαν τα οπλοπολυβόλα εναντίον τους. Ο επικεφαλής Αξιωματικός διέταξε να απομακρύνουν τα γυναικόπαιδα και τον παπά. Ο Παπα-Νιόνιος όμως αντιτάχτηκε στην ταπεινωτική χάρι. Στο διάστημα αυτό μεσολάβησε ο Τάσης Καζάζης από τη Δίβρη στον φίλο του Χούπερ και οι Γερμανοί τους άφησαν όλους ελεύθερους...» 

Πηγή

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΒΡΗΣ 1955  ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΧΡΥΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 


Εκτύπωση   Email

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση