Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

   Μεγάλη χορευτική εκδήλωση με τίτλο «ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στις 2 Ιουλίου 2011, στην Κουρούτα της Αμαλιάδας από το Λαογραφικό – Πολιτιστικό σύλλογο «Ρίζες» Αμαλιάδας.

   Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν αντιπροσωπευτικός εφόσον όσοι την παρακολούθησαν πραγματοποίησαν ένα μεγάλο στην Ελληνική παράδοση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο Σύλλογος Κρητικών νομού Ηλείας «Η Μεγαλόνησος Κρήτη» με χοροδιδάσκαλο τον κ. Μπαντουδάκη Θέμο, ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών Δήμου Αιγιαλείας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Σιακκή Γιώργο, ο Σύλλλογος Χορού Καλαμάτας «Ξενία» με χοροδιδάσκαλο την κα. Γεωργαρά Ξένια, ο Λαογραφικός Σύλλογος Αγκαθιάς Ημαθίας, το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών Αθήνας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Βλαχούλη Θωμά και φυσικά ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΡΙΖΕΣ» Αμαλιάδας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Χρυσανθακόπουλο Θεόδωρο και την κα. Κολέτση Αθηνά.

  Η εκδήλωση έχει γίνει θεσμός πλέον για τον Λαογραφικό – Πολιτιστικό σύλλογο «ΟΙ ΡΙΖΕΣ», που και φέτος παρουσίασαν αρκετούς χορούς, από όλη σχεδόν την Ελλάδα, ενώ τα παιδικά τμήματα εντυπωσίασαν το κοινό, τόσο με τις χορευτικές φιγούρες, όσο και με τις παραδοσιακές τους φορεσιές. Το πλήθος των παρευρισκομένων ενθουσιάστηκε από το σιργιάνι και καταχειροκρότησε τα χορευτικά και τους χοροδιδασκάλους των συλλόγων.

Το antroni.gr χαιρετίζει τέτοιες εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην διάσωση και την διάδοση της λαϊκής μας παράδοσης.


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates