Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Φόνος εξ αμελείας της μικρής Ασήμως στο Αντρώνι το 1907

Γράφει: Ο Κώστας Παπαντωνόπουλος

Εφημερίδα Νεολόγος Πατρών Τρίτη 15 Μαΐου 1907

Φόνος εξ αμελείας

Τηλεγραφεί ο εν Πύργω ανταποκριτής:

«Εις το χωρίον Αντρώνι της Λαμπείας ο οκταετής παις Παν. Μπαντούνας εφονευσε εξ αμελείας την συνομήλικον κόρη Ασήμω Νικολάου Κοτσάφτη».

Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το παραπάνω δυσάρεστο περιστατικό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ο 8χρονος Παναγιώτης Μπαντούνας θα είχε γεννηθεί το 1899 ο οποίος δεν συμπίπτει με τα αρχεία μας. Βρίσκουμε το ίδιο όνομα, Παναγιώτη του Λεωνίδα λίγο πάρα πίσω με χρονολογία γέννησης το 1896.

Το επώνυμο “Κοτσάφτη” της μικρής Ασήμως απουσιάζει από τα αρχεία της κοινότητάς μας αλλά το έχουμε ξανασυναντήσει σε έγγραφο ή σε ταφικό μνημείο στο Αντρώνι. Ίσως να ήταν από σόι που στην πορεία των χρόνων εξαφανίστηκε και ξεχάστηκε.

Ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό που γνωρίζουμε και συνέβη μερικά χρόνια αργότερα είναι της κόρης του Γιάννη και της Παναγιώτας Ανάστου, της Ευγενίας που πνίγηκε 2.5 ετών σε λεβέτι όταν την έσπρωξαν άλλα παιδιά, στα Καλλιγαρέικα.

Υπήρξαν όμως και άλλα περιστατικά τραυματισμών με αναπηρίες όπως του αείμνηστου μπάρμπα Κώστα Κανελλακόπουλου 1902-1986 (Κουτσός) που τον τραυμάτισε συνομήλικός του στο παιχνίδι με τον κλίτσικα.


Εκτύπωση   Email

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates