Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Σπύρος Δημόπουλος (1926-2023) Γιάρμενα

Έφυγε από κοντά μας σήμερα Παρασκευή 31.03.2022 ο Σπύρος Δημόπουλος (παπά Σπύρος) που γεννήθηκε πριν 97 χρόνια στη Γιάρμενα.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο στις 12.00 στη γενέτειρά του.

Στην σύζυγό του Αγγελική στα παιδιά του Χρύσανθο, Δήμητρα, Πιπίνα, Βασιλική, Γιώργο, στην αδελφή του Νικούλα και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.

Ο μπάρμα Σπύρος γεννήθηκε στη Γιάρμενα το 1926. Παντρεύτηκε στις 14.11.1955 την συμπατριώτισσά του Αγγέλω κόρη του Γιώργη Μαρκοπούλου (Κουτσονικολή). Μαζί απόχτησαν τα πέντε παιδιά τους, εγγόνια και δισέγγονα.

Στα διάβα της ζωής του είχε την ατυχία να χάσει δύο από τους γαμπρούς του, τον γνωστό μας Μπάμπη Παπαθεοδώρου, σύζυγο της Βασιλικής στις 16.10.2020 και τον Δημήτρη Μουσά σύζυγο της Πιπίνας στις 19.11.2020. Ακόμη έχασε δύο αγαπημένα του ανίψια, τον Χρήστο (Τάκη) Κυριακόπουλο στις 15.10. 2011, 59 ετών και πρόσφατα τον αγαπημένο φίλο μας Ανδρέα Κυριακόπουλο στις 24.07.2022, 71 ετών.

Ο μπάρμπα Σπύρος ήταν ψάλτης στην εκκλησία του χωριού από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ως και τις αρχές της δεκαετίας του 2010.

Ήταν πολύ αγαπητός στη Γιάρμενα, εργατικός όπου τα καλοκαίρια κατέβαινε στα Σαβάλια και δούλευα στον τρύγο και στην ντομάτα, τον Μάιο πήγαινε για το χάραγμα της σταφίδας και τον χειμώνα στα Φιλιατρά για το λάδι της οικογένειας του.

Το παρατσούκλι του ήταν παπά Σπύρος που του το κόλλησαν γύρω στο 1960 ενώ ήταν στο Χαραγές με τα πρόβατά του, έφτιαξε δύο ακάνθινο στεφάνια (ως στέφανα) και πήγε να παντρέψει τον κουνιάδο του Νίκο Μαρκόπουλο με την δικιά μας την Αγγέλω, τσούπα του Αργύρη Μπίκου από το Αντρώνι.

Οι πληροφορίες προέρχονται από τον ανιψιό του εκλιπόντος Γεώργιο Μαρκόπουλο του Νικολάου.


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates