Παναγιώτης Θωμάς 1922-2021

Έφυγε σήμερα Τρίτη  25.05.2021, ο Παναγιώτης Θωμάς (Κάκαρης) του +Νικολάου που γεννήθηκε πριν 99 χρόνια στο Αντρώνι.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 10.00 στην γενέτειρά του.

Στην σύζυγό του Κωνσταντίνα, στα παιδιά του Νίκο, Μηλιά, Γιάννη, Κώστα, Αργύρη και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.

Ο μπάρμπα Πάνος έφυγε πλήρης ημερών αφού έζησε έναν γιομάτο αιώνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, γεννήθηκε το 1920 ενώ το δημοτολόγιο αναφέρει 1922.

 Με την σύντροφό του την θειά Ντίνα έζησε μιά όμορφη ζωή παρά τα δύσκολα χρόνια της φτώχειας. Παντρεύτηκαν λίγο μετά τον εμφύλιο και απέκτησαν πέντε παιδιά. Με τον πρωτότοκο είχαμε σχεδόν την ίδια ηλικία αλλά και λόγω της στενής συγγένειας με την θειά Ντίνα μεγάλωσα στο σπίτι τους.

Για την σχέση που είχα με τον μπάρμπα Πάνο θα καταλάβετε από το βίντεο που δημοσιοποίησα και από ένα μόνο γεγονός που θέλω να αναφερθώ. Την στερνή φορά που ειδωθήκαμε (πριν πέντε περίπου χρόνια), γνώριζε για την αρρώστια μου και όλο το διάστημα που διήρκησε η επίσκεψη, μου κράταγε και χάιδευε το χέρι με πατρική στοργή.

Ο μπάρμπα Πάνος ήταν εργατικός σαν την μέλισσα. Έφτιαξε καλή περιουσία και μεγάλωσε αξιοπρεπώς τα παιδιά του.

Περισσότερο όμως ξεχώριζε για την αγάπη στο αμπέλι του. Ήταν ο τελευταίος, ένας από τους καλύτερους  αμπελουργούς του χωριού. Το αμπέλι του την εποχή της καρποφορίας ήταν “ποίημα” και τα κρασιά του νέκταρ των Κενταύρων της Φολόης.  

Καλό σου ταξίδι μπάρμπα Πάνο!


Εκτύπωση   Email

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση