6η συνάντηση διάσωσης, διάδοσης και καταγραφής παραδοσιακών τραγουδιών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, από τους Φίλους του Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού και η έκτη κατά σειρά συνάντηση διάσωσης, διάδοσης και καταγραφής των δημοτικών μας τραγουδιών, την Τετάρτη 24 - 8-2011, στο χωριό Απάνου Χόζοβα Καλαβρύτων, στην οικία του κ. Γεωργίου Δαλιάνη.

Μετά από πρωτοβουλία του ερευνητή λαογράφου κ. Ηλία Τουτούνη, του κ. Κώστα Παπαντωνόπουλου, δημιουργού της ιστοσελίδας (http://www.antroni.gr) και του κ. Γεωργίου Δαλιάνη, το δημοτικό μας τραγούδι αντιλάλησε και πάλι, θυμίζοντας τους παλιούς καλούς καιρούς και στην Απάνου Χόζοβα της ορεινής Αχαΐας.

Οι κάτοικοι της περιοχής με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά αποδέχθηκαν την πρόσκληση και έδωσαν το παρών τους σ' αυτή την προσπάθεια. Ακούστηκαν και κατεγράφησαν πολλά παλιά δημοτικά και ιδίως ξεχασμένα τοπικά τραγούδια, σχεδόν άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Συμμετείχαν κάτοικοι από τα χωριά, Τσίπιανα, Αμαλιάδα, Χόζοβα, Κερπινή, Δάφνη (Στρέζοβα), Αντρώνι, Φολόη (Γιάρμαινα), Άγιος Δημήτριος (Μαρινάκι), και Σπαρτουλιά.

Τα τραγούδια ήσαν επιτραπέζια (της τάβλας), με την συνοδεία φλογέρας και κλαρίνου από τον κ. Γεώργιο Δαλιάνη, (Πανελλήνιος σύλλογος φίλων του γνήσιου δημοτικού τραγουδιού, του χορού και της παράδοσης ''Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ''), χωρίς ηλεκτρονική υποστήριξη. Συμμετείχαν ακόμη: η γνωστή ερμηνεύτρια των παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών κ. Σταυρούλα Γ. Δαλιάνη, η κ. Κοντύλω Βλάχου, η κ. Σταυρούλα Δαλιάνη, ο κ. Δημοσθένης Μάντης, ο κ. Χρήστος Παπαζαφείρης, η κ. Γιαννίτσα Τσιρώνη, ο κ. Δήμος Τράγκας, ο κ. Κώστας Δαλιάνης, ο κ. Γεώργιος Πυρπυρής, ο κ. Παναγιώτης Κωστόπουλος, ο κ. Βασίλης Πανούτσος, ο κ. Νίκος Βελισάρης και πολλοί γέροντες κάτοικοι λάτρεις του παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού.

   

   

 

 

 

 

Συνδέσεις: http://www.patrisnews.com/news_details.php?id=5445

Σχόλια (2)Add Comment

106
...
γραμμένο απο Polita , Σεπτέμβριος 12, 2011 
polu wraia!!!sinxaritiria se oli tin parea.
 
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
0
...
γραμμένο απο Γ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ , Σεπτέμβριος 15, 2011 
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΖΗΛΕΥΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ,Η ΝΕΟΤΕΡΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΡΙ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ


Εκτύπωση   Email

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση